Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Wat te doen aan houten deuren die klemmen?

Hout is een natuurlijk materiaal dat werkt. Bij warm of vochtig weer zet hout uit en tijdens koud weer krimpt het hout. Krijgt u uw deuren niet meer (goed) open of dicht kunt u eventueel het volgende doen:
Als uw deur scheef hangt, kunt u eventueel de scharnieren een paar millimeter verleggen. Dit kan vaak al enorm helpen. Als de openingen voor de vijzen te groot worden dan kunt u deze opvullen met bijvoorbeeld tandenstokers of houtlijm. Op deze manier gaan de scharnieren weer stevig staan.
De volgende stap is de deur zelf. Als u niet zeker bent waar de deur exact klemt, kunt u met een stuk carbonpapier onder en langs de deur door schuiven. De inktzijde houdt u naar de deur gericht zodat u kunt zien welke gedeeltes bijgeschaafd moeten worden.
Als u vervolgens gaat schaven, let er dan goed op dat u kleine beetjes verwijdert. Dit kan bijvoorbeeld met schuurpapier met een grove korrel. Als u teveel schaaft, kunnen er kieren ontstaan en dit leidt weer tot warmteverlies.
Als u klaar met het schaven van de deur moet u de deur opnieuw verven. Op deze manier blijft de deur beschermd tegen vocht. Als u dit niet doet kan de deur kromtrekken en dan bent u nog verder van huis.
Als u de klus zelf niet aandurft, schakel dan een expert in of een bouwkundige die voor u van tevoren kan beoordelen waarom deuren klemmen. De bouwkundige kan u vervolgens adviseren wat te doen.

houten deur klemt_gebreken.jpg


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 68.283 aanvragen - Totaal 6.387 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6