Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Werkwijze Bouwkeuringvergelijk.nl

 1. In slechts 6 eenvoudige stappen uw bouwkeuring:

  Stap 1: Vergelijken
  Vul de plaats of postcode in van het adres dat gekeurd dient te worden. Selecteer eventueel een ander inhoud en eventueel extra diensten in de “Keuzehulp”. Zorg ervoor dat u de inhoud van de woning of bedrijfspand en eventuele bijgebouwen weet. U kunt dit eventueel opzoeken op internet of via de verkoopbrochure.

  Stap 2: Offerte aanvragen
  Vraag een offerte aan bij de bouwkundige van uw keuze en u ontvangt deze per e-mail.

  Stap 3: Afspraak maken
  Wilt u gebruik maken van onze offerte, dan heeft u 2 mogelijkheden om deze te bevestigen:
 2. De button "Direct afspraak maken" die gelijk op de pagina staat nadat u de offerte aanvraag heeft gedaan;
 3. In de offerte die u via de e-mail heeft ontvangen kunt u de button "Afspraak maken" aanklikken;

  Geef een datum en tijdstip op waarop u zelf aanwezig kunt zijn bij de keuring.Wij kunnen dan rekening houden met uw voorkeur. Uiteraard kunnen we eerst ook samen bekijken wat de mogelijkheden zijn in samenspraak met de verkoper en/of verkopende makelaar).

  Stap 4: Opdrachtbevestiging
  Na het administratief verwerken van uw gegevens ontvangt u van de bouwkundige de definitieve opdrachtbevestiging per e-mail. Om de snelheid te bevorderen zal Bricks de bouwkundige rechtstreeks vragen om met u of de verkopende partij contact op te nemen voor het inplannen van de afspraak. Lees de opdrachtbevestiging goed door.

  Stap 5: Opname
 4. Verzamel eventueel van te voren de bouwkundige punten die u zelf al wilt bespreken
 5. U ontmoet de bouwkundige voor de woning of bedrijfspand
 6. Samen met de bouwkundig, verkoper en/of verkopende makelaar inspecteert u visueel de bouwkundige staat van de woning of bedrijfspand, meestal van buiten naar binnen en van boven naar beneden. Tijdens de opname worden er fotos gemaakt.
 7. Bij een appartement keurt de bouwkundige alleen het appartement en niet de gemeenschappelijke ruimte.
 8. De bouwkundige zal alleen een visuele keuring uitvoeren en verschuift geen meubels en voert geen hak en breekwerk uit, zodat de verkoper geen schade ondervindt aan de woning of bedrijfspand
 9. Tijdens de opname maakt de bouwkundige gebruik van diverse hulpmiddelen en gereedschappen. Hij heeft de beschikking o.a. over een ladder en gebruikt een vochtmeter en fototoestel om bepaalde punten in te kunnen zoomen. De kruipruimte wordt door de bouwkundige beoordeelt wanneer mogelijk in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.
 10. Tijdens de opname kunt u vragen stellen aan de bouwkundige.
 11. De bouwkundige geeft u indien gewenst na de keuring (zonder de verkopende makelaar en/of verkoper erbij) een korte toelichting van de gevonden gebreken.

  Stap 6: Bouwkundig rapport
  De bouwkundige stelt het uitgebreid bouwkundig rapport verder op met daarin minimaal de gevonden gebreken en herstelkosten. Zodra het rapport gereed is ontvangt u van ons een betalingsverzoek. Na betaling kunt u daarna het rapport direct downloaden.

Sinds 2008 ruim 67.983 aanvragen - Totaal 6.386 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6