Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Wat te doen aan een ruit/raam die lek is?

Heeft u dubbele beglazing in uw woning en heeft u last van condensvorming? Dit kan een teken zijn dat uw ruit lek is. Maar het kan ook zijn dat condens ontstaat aan de binnen- of buitenkant van de ruit. Het is niet altijd makkelijk te zien of er ook binnenin condensvorming zit. Als er alleen condens aanwezig is aan de binnen- of buitenkant van de ruit hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt dit voorkomen door uw woning beter te ventileren en te isoleren.
Oorzaken van een lek in een ruit zijn: Aantasting van de afdichting van de rand van de dubbele beglazing. Dit kan komen doordat de rand wordt blootgesteld aan de zon. De UV stralen kunnen de afdichting aantasten waardoor een lek ontstaat. Maar het kan ook komen door een fabricagefout, verkeerd geplaatst glas of einde levensduur van een raam.
Om ervoor te zorgen dat ruiten langer meegaan is het verstandig om jaarlijks het kitwerk te controleren. Als het kitwerk in goede conditie is kunt u een lek in een ruit voorkomen.
Wanneer uw ruit lek is door condens kan naar verloop van tijd uw ruit ondoorzichtig worden. Een lek in uw ruit laten repareren gaat helaas niet. Er zal altijd een nieuwe ruit/raam geplaatst moeten worden. Durft u de klus zelf niet aan, laat deze dan uitvoeren door een professioneel glasservice bedrijf. Wilt u zeker weten of uw ruit/raam lek is, kunt u een bouwkundige inschakelen. Die kan beoordelen wat er aan de hand is en u advies geven wat te doen.

raam_ruit lek_gebreken.jpg


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 65.682 aanvragen - Totaal 6.386 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6