Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Wat te doen aan een rioleringslekkage

Riolering is over het algemeen netjes weggewerkt omdat leidingwerk nu eenmaal niet mooi is. Maar een riolering heeft ook onderhoud nodig net zoals andere onderdelen van uw woning. Een riolering moet ook regelmatig gecontroleerd worden. In realiteit gebeurt dit niet of nauwelijks. Men staat er pas bij stil als de afvoer van een toilet, douche of wasbak niet meer goed doorloopt of op het moment dat er ergens een muffe lucht vandaan lijkt te komen. Een lekkage in de riolering kan deze stank veroorzaken.
Het is mogelijk dat er kleine openingen ontstaan door het afbreken of afscheuren van onderdelen van de riolering. De lekkages worden vaak zichtbaar door bruine en vochtige plekken op muren en plafonds.
U kunt ervoor kiezen om de rioleringsproblemen zelf op te lossen maar vaak is het al lastig zoeken naar de oorzaak. Daarnaast kunt u zich afvragen of het goedkoper is om het zelf te doen of door een vakman. Bij een gemiddelde bouwmarkt is het PVC vaak duurder dan dat het door een vakman wordt aangeboden.


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 65.640 aanvragen - Totaal 6.386 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6