Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Wat is een sedumdak?

Wat is een sedumdak? Een sedumdak is een voorbeeld van een groen dak. Het dak is dan begroeit met sedum, dit zijn vetplantjes. Deze vetplantjes kunnen erg goed tegen droogte, maar ook heel vochtige periodes kunnen ze goed hebben. Een andere benaming is een groen dak.
Sedumplantjes zijn zo sterk dat ze tegen warmte en enkele weken droogte kunnen. Ook veel regenwater is geen probleem. Een goede afvoer van het water is heel belangrijk. Want als het allemaal vol loopt met regenwater en het kan niet weg, dan verdrinken de vetplantjes. Of door veel vocht gaat mos groeien tussen de sedums en dat is niet de bedoeling.
Er zijn wel 250 soorten sedumplanten. Deze sedum vetplantjes groeien vrijwel overal goed op. Dus ook op het dak van uw huis, schuur, garage, fietsenstalling of clubgebouw.
Een sedumdak is het lichtste groen dak in zijn soort. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig. Hoogstens één keer per jaar onkruid verwijderen. Voor de rest zal het dak zich zelf onderhouden. De vetplantjes beschermen het dak. De levensduur van een sedumdak is veel langer dan een standaard dakbedekking.
Tevens heeft een sedumdak een isolerende werking. In de winter houdt het de warmte vast en in de zomer zorgt het voor een koelend effect.


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 68.283 aanvragen - Totaal 6.387 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6