Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Wat is een NTA 8025 normering?

De NTA 8025 is het beoordelen van de veiligheid van bestaande technische installaties en technische voorzieningen in woningen, erven of in bijgebouwen van woningen.

Het verdient aanbeveling om de voorzieningen voor gas, water en elektra op veiligheid te laten inspecteren conform de NTA 8025 normering. Zeker in oudere woningen van voor 1980 is dit een aandachtspunt. Bij het huidige gebruik is de capaciteit (hoeveel groepen zijn er) en de verdeling van deze groepen een aandachtspunt. Wanneer u apparatuur op specifieke plaatsen wilt gaan gebruiken zoals een wasmachine, wasdroger of afwasautomaat, dienen hiervoor voorzieningen te zijn getroffen die in deze ruimten van geaarde aansluitmogelijkheden voorzien. De laatste 20 a 30 jaar is er ontzettend veel veranderd op het gebied van elektra aanleggen en vervangen in en om het huis.
Tegenwoordig is er in bijna ieder huishouden een vaatwasser, wasmachine, droger en soms wel 2 lcd televisies aanwezig en doorgaans vragen die apparaten op hetzelfde moment stroom, simpelweg omdat ze tegelijkertijd aan staan. We denken er niet altijd over na maar woningen van voor 1990 zijn op dit gebruik nu éénmaal niet berekend. Als dit ook bij u het geval is dan wordt het tijd om uw elektra te vervangen/ uit te breiden. Ook is er vaak gemoderniseerd. Dit is echter niet altijd conform de veiligheidseisen uitgevoerd. Het verdiend aandacht om te kijken naar zaken als aardig. Zeker in natte ruimten komen wij vaak relatief onveilige situaties tegen. Zeer vaak zijn hier de waterleiding en radiator niet geaard, wat levensgevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. En mocht er iets gebeuren bent u ook nog eens niet verzekerd.

Isolatie
Isoleren verbetert het comfort van het object en zorgt voor lagere energiekosten. Een geïsoleerd object tocht minder.


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 68.283 aanvragen - Totaal 6.387 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6