Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Waarom mos verwijderen?

Waarom mos verwijderen?
Het is zeer belangrijk dat u het dak van uw woning tijdig van mos ontdoet. Door het dak goed te onderhouden blijf het er als nieuw uitzien maar voorkom je ook eventuele lekkages en voorkom je zeker ook scheuren en barsten. Er bestaan diverse manieren om mos en vuil van het dak te verwijderen.

Zo voorkom je scheuren en barsten: Doordat er mos op het dak groeit wordt de dakbedekking dunner. Wanneer het dan gaat vriezen, zal het vocht in het mos uitzetten, waardoor de kans zeer groot is dat er scheurtjes en barsten in de dakbedekking zullen komen. Door de moslaag zult u die kleine scheurtjes niet zien en zullen de scheuren groter worden waardoor en uiteindelijk water doorheen kan lopen. Dit water kan uiteindelijk ervoor zorgen dat de dakbedekking verder gaat scheuren.

Zo kunt u lekkages voorkomen: Door het ontstaan van haarscheurtjes en barsten als gevolg van mos en vuil verhoogt deze de kans op lekkage in en op het dak. Een dak is gevoelig voor slijtage door verschillende weersinvloeden, denk aan hevige regenval, maar ook aan de temperatuurschommelingen. Indien er mos op het dak ligt zal dit dus zorgen voor een versnelling van het slijtageproces op de dakbedekking.
Samen met de gevel is het dak het eerste wat je opvalt als je een huis kijkt. Door op het dak het mos te verwijderen, blijft het dak en daardoor uw woning er verzorgd uitzien. Dit geeft een mooie en goede indruk, zeker voor uzelf maar ook voor eventuele kopers van uw woning.
Een dak waar mos op groeit is, is niet in de perfecte staat. Door de mosgroei kan de dakisolatie worden aangetast en bestaat het risico dat hierdoor veel energie verloren gaat.
Kortom, als de dakpannen vies zijn of er is mos aanwezig, zorg er dan voor dat dit wordt verwijderd. Indien u niets doet, wordt het alleen maar erger met alle gevolgen van dien.


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 67.580 aanvragen - Totaal 6.386 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6