Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Omtrekspeling metselwerk plaatsing van kunststofkozijnen

Is er een maximale en minimale omtrekspeling vastgelegd omtrent de speling tussen kozijn en metselwerk bij plaatsing van kunststofkozijnen.

VKG (kwaliteits keurmerk voor kunststof kozijnen). Heeft een kwaliteits handboek en die zegt het volgende:
Voegen zijn bestemd om de bewegingen van twee bouwdelen op te kunnen vangen en toch een water- en tochtdichte afsluiting te realiseren. Hier bedoelen we met ‘voegen’ de ruimte aan de buitenzijde tussen bouwkundig kader (metselwerk, beton, (hout)skeletsysteem etc.) en het – gemonteerde – VKG-gevelelement.
Bij de voegen tussen VKG-gevelelementen en bouw­kundig kader behoren de voegvorm, voegafmetingen en het gekozen afdichtingsmateriaal goed op elkaar te worden afgestemd.
De kwaliteit van de voeg wordt mede bepaald door de werkwijze van het afdichtingsbedrijf. Het is daarom van belang dat er schriftelijke afspraken worden gemaakt tussen opdrachtgever en VKG-gevelelementenfabrikant over de toelaatbare toleranties en de maximale beweging van de bouwdelen. Indien hiermee in het ontwerpstadium onvoldoende rekening is gehouden, kunnen de voegafmetingen zodanig afwijken dat de toegepaste afdichting niet meer functioneert.


Bouwkeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2008 ruim 67.983 aanvragen - Totaal 6.386 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6