Bouwkeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een keuring

Onderzoek naar de Fundering van uw woning?

De fundering is de draagconstructie waarop een woning of bedrijfspand is geplaatst. Er zijn verschillende soorten funderingen, meest voorkomende zijn fundering op palen en fundering op staal.

Vul de plaats of postcode in van de woning. U ziet dan direct een overzicht van
een erkende bouwkundige die een funderingsonderzoek kunnen verzorgen.

De fundering is de draagconstructie waarop een woning of bedrijfspand is geplaatst. Er zijn verschillende soorten funderingen, meest voorkomende zijn fundering op palen en fundering op staal.

Welke soorten funderingen zijn er?

Fundering op staal is de meest gebruikte funderingstechniek. Wanneer de draagkrachtige laag niet te diep in de grond ligt. Wanneer de grond bestaat uit moeras, klei of veengrond zal men gebruik maken van funderingspalen. De draagkrachtige laag zit te diep. Het is een vrije dure manier, maar wel effectief. Hierbij kunnen houten funderingspalen worden gebruikt met een betonnen oplegger. In heel vroegere periodes werden alleen houten palen gebruikt die in sommige gebieden in nederland nu voor problemen zorgen omdat ze aan het verrotten zijn. Bij een zwevende funderingsplaat zal een plaat worden gestort die meebeweegt met de laag, voornamelijk gebruikt bij een bijgebouw, garage. Bij een poerenfundering worden gewapende beton blokken gebruikt, die vaak als punt worden gebruikt, denk hierbij een hoek met stalen balken naar de muur. Vanaf de draagkrachtige laag kan men ook werken met funderingsputten. In deze put zal beton en bewapening worden aangebracht. Voordeel is dat er weinig gegraven hoeft te worden. Voornamelijk gebruik bij een aanbouw van een woning.

  1. Onderzoek wordt uitgevoerd door een erkende en gecertificeerde bouwkundige
  2. Fundering rapport met foto's, omschrijving van de gebreken, herstelplan en kostenraming
  3. Uniek waarderingssysteem: reviews van bezoekers
Sinds 2008 ruim 68.283 aanvragen - Totaal 6.387 beoordelingen
Gemiddelde score 8,6